Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Csiriz és ecset – címke a Lics–Klauzál-borokon

Saját tervezésű, egyedi címkéinkkel a pincészet öntapadós vinyettákat ragasztó gépsora nem tudott volna megbirkózni, ezért volt szükség kézimunkára.

I. Nagy erőkkel

Azért jöttünk össze szeptember elsején, a XVI. Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál előestéjén, hogy a másnapi bemutató előtt felcímkézzük a Klauzál-borokat. A Lics Pincészetben már felkapszulázták a kiválasztott 400 palackot, ebből hoztunk el elsőre 50–50 üveg Cabernet Sauvignont és Cserszegi Fűszerest. Saját tervezésű, egyedi címkéinkkel a pincészet öntapadós vinyettákat ragasztó gépsora nem tudott volna megbirkózni, ezért volt szükség kézimunkára. Bár előzőleg többen aggódtunk, félelmeink alaptalannak bizonyultak. Gyorsan haladtunk, így az este végül igen kedélyesre sikeredett – egykor a kukoricafosztások hangulata lehetett ilyen.

A legkényesebb műveletet a legügyesebbekre bíztuk. Györök Natália, Kincses Katalin és Örsi Gabriella, valamint a segítőkész családtagok: Szűcs Gabriella, Szűcs Mariann, Karsay Viktória és Hegyi Izabella kenték a csirizt és ragasztottak nagy műgonddal. A többiek, Janóczki Katalin, Réffy Júlia, Hódi Szabolcs, Juhász Péter, Karsay Ferenc, Prim György a házigazdákkal, Cseresnyés Dórával és Réffy Balázzsal kiegészülve, közben az üvegek előkészítésében, utólagos tisztításában, dobozolásában, meózásában(!), a rekeszek sikálásában jeleskedtek.

Köszönettel tartozunk Lics Évának, aki az utolsó pillanatban még megfelelő ragasztóanyaggal és pontos technológiai útmutatással is kisegített minket. A többi már rajtunk múlott, és az egybegyűltek remekül helytálltak. Nulla tapasztalathoz végtelen ügyesség társult, így pár óra alatt készen lettünk. Képriportunk talán visszaad valamit az este hangulatából.


Ismerkedés a csirizzel

Konzisztencia-vizsgálat

A próbaüveg és a kibicek

„Klauzál-gépsor”

Kis zöld sablon

Precíziós pontosság

A legkevésbé népszerű
munkafázis

Egyszerre
ragaszt mindenki

Csak szépen, tisztán!

Összeállunk csoportképpé

Fáradhatatlanul

„Olajozás”

Csendélet borral

II. Le a selejttel!

Sok múlik a gyakorláson, ez újra beigazolódott. A szeptember elsejei, késő estébe nyúló ragasztás másnapján minőség-ellenőrző osztagunk kénytelen volt megállapítani, hogy a palackok egy részén bizony csálé, gyűrött, szakadt a címke. Újra összejöttünk hát néhányan szeptember 22-én, hogy némi áztatás és csirizkeverés után végleg végezzünk az első száz palack feldíszítésével.

Réffy Balázs – 2005. szeptember

A képekre kattintva azokat nagyobb méretben is megnézheti.


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (284)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)
2020. évi programnaptár (1)1848/49 (47)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (29)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (117)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (41)
Wolf-kripta (21)