Klauzál Gábor
Klauzál Gábor Társaság

Nagyköveti látogatás a Wolf-kertben

Október 13-án Robert Hage, Kanada magyarországi nagykövete és Agnes Pust asszony, a követség politikai és PR-ügyeinek tanácsosa voltak vendégei a Wolf-kriptának.

2005. október 13-án délután újabb neves vendégei voltak a Wolf-kriptának. Robert Hage, Kanada magyarországi nagykövete és Agnes Pust asszony, a követség politikai és PR-ügyeinek tanácsosa, akik Mészáros Péter (Zöld Jövő Egyesület, Klauzál Gábor Társaság) meghívására látogattak el a XXII. kerületbe, hogy megismerkedjenek szűkebb pátriánkkal, illetve a helyi civil szervezetekkel.

Először egy helytörténeti séta keretében Garbóci László, a Savoyai Jenő Asztaltársaság elnöke, Promontor nevezetességeit mutatta be a vendégeknek és a civil szervezetek képviselőinek (Szt. Lipót plébániatemplom, Seybold-hordó, Szt. Péter és Pál kápolna, Kálvária). A séta során én tolmácsoltam magyarról angolra, de mindenkinek volt alkalma néhány szót váltani vendégeinkkel, akiket különösen elbűvölt a Péter-Pál utca gesztenyefáinak őszi pompája és a meghitt, csendes környék.

Ezután a Lics Pincészetben sétáltunk végig, majd egy igen kedélyesre sikeredett borkóstolón vettünk részt, ahol Lics úr menye, Lics Joslyn segített a borok között angolul is eligazodni. Innen mentünk a Wolf-kertbe (a budatétényi Wolf-kripta és emlékkert), hogy megtekintsük Kemény Zsolt fotókiállítását. A Rózsakerti Általános Iskola 8.a osztályának lelkes diákjait találtuk ott, akiket éppen Juhász Péter tagtársunk vezetett be a fényképezés rejtelmeibe. Péter szokásos, sugárzó lelkesedésével beszélt a képekről, elmondta, hogy éppen mit vizsgáltak a gyerekekkel, kérdezgette őket, így nagyon közetlen hangvételűre sikeredett minden. Itt alkalmam volt néhány szót mondani a nagykövet úrnak és a tanácsos asszonynak társaságunkról, ami szerencse, hiszen később, a Szent Imre Közösségi Házban – ahol a jelenlévő civil szervezetek képviselői (Baross Gábor Telepi Polgári Kör, Budatétényi Polgári Kör, Nagytétényi Polgári Kör, Budafok–Tétény Baráti Körök Egyesülete, Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesület) – egyenként bemutatkoztak, már nem tudtunk külön a Klauzál Gábor Társaságról beszélni, mivel én a tolmácsolással, Mészáros Péter pedig az esemény gördülékeny lebonyolításával volt elfoglalva.

A Szent Imre Házban gáláns vendéglátásban volt részünk, csakúgy, mint a Lics-pincében. Vendégeink mindvégig nagyra értékelték a személyes hangú fogadtatást és a civil meghívást, amelyben – elmondásuk szerint – először volt részük itt Budapesten. Lenyűgözte őket a XXII. kerületi civil élet látható pezsgése, a jelenlévők kedvessége és közvetlensége. Érezték, hogy sokkal többet szeretnénk mutatni és adni nekik, mint amire szavakkal képesek vagyunk. Ebből a szempontból nagyon jól teljesített a Klauzál Gábor Társaság, hiszen mi voltunk az egyetlen civil szervezet, akiket a Wolf-kertben aktív tevékenység közben láthatott a nagykövet úr és a tanácsos asszony.

Cseresnyés Dóra – 2005. november 14.


Nyomtatható verzió, nyomtatás Továbbküldés, ajánlás

 

Adószámunk:
18474048-1-43
Köszönjük, ha a 2018. évi adóbevallása elkészítésekor gondol a Klauzál Gábor Társaságra és támogatja egyesületünk tevékenységét személyi jövedelemadójának
1 %-ával
, ezzel Ön is hozzájárul a Podmaniczky-díjjal kitüntetett civil, értékőrző és értékteremtő, közösségszervező tevékenységünkhöz, honlapunk fenntartásához és rendezvényeinkhez.

KÖSZÖNJÜK!


Adomány-köszönő emléklap


Adomány-köszönő emlékplakett

Klauzál Gábor (78)
Közhasznúsági jelentések (15)
Egyesületi élet (282)
Közélet (143)
Klauzál Gyűjtemény (7)KLAUZÁL 150 EMLÉKÉV (48)
2016 Emlékév média-megjelenések (1)
2016 Emlékév programnaptár (1)
2017. év médiamegjenések (1)
2017. évi programnaptár (1)
2018. év médiamegjenések (1)
2018. évi programnaptár (1)
2019. évi programnaptár (1)1848/49 (46)
Barangolások (33)
Budatétényi Ősök Napja (27)
Díszpolgárok (18)
Helytörténet (18)
Kastélymúzeum (19)
Klauzál Napok Tétényben (108)
Lics Pincészet (15)
Történelmi szalon (39)
Wolf-kripta (13)